GÜNCEL HABER
ESSA GRUP SEKTÖRDE 45. YILIN GURURUNU YAÅžIYOR
Dünyaca ünlü markaları bünyesine katarak Türkiye’nin adını dünya saat sektöründe duyurmaya baÅŸlayan Essa Grup, 2016 yılında Uluslararası Basel Fuarı’nda diÄŸer dünya markaları ile bir arada yer alacak olmanın gururunu yaşıyor. 50´ye yakın ülkeye saat ve gözlük ihraç eden, geçtiÄŸimiz yıl 1,5 milyonun üzerinde kol saati ve 500 binden fazla gözlüğü Türkiye ve Dünya’ya satan Essa Grup, 2014 yılında yüzde 12 oranında büyüme hızı yaka
Sektörde 45. yılını kutlayan Essa Grup, uzun yıllardır dağıtımını üstlendiÄŸi Daniel Klein, Sebago ve Bigotti markalarına dünyaca ünlü üç markayı daha dahil etti. Grup dünyaca ünlü İtalyan markası Sergio Tacchini ve Santa Barbara Polo & Racquet Club’ın dünya üretim ve satış hakları lisans anlaÅŸması yaptı. Tasarımlarıyla göz dolduran Fransız markası Freelook’un ise tüm lisans hakları Essa Grup tarafından satın alındı.
2020 yılsonu hedefi dünya saat sektöründe Türkiye’nin adını Dünya’ya en iyi ÅŸekilde duyurmak
Türkiye ve Hong Kong merkezli 3 ofis, Dünya’da 50´ye yakın ülkede ve Türkiye´de 1450 bayisiyle hizmet veren Essa Grup, geride bıraktığımız 2014 yılında Türkiye ve Dünya’ya 1,5 milyon kol saati ve yaklaşık 500 binin üzerinde gözlük sattı. 47 farklı ülkede Türkiye’yi temsil etmekten duydukları gurur ve mutluluÄŸu paylaÅŸan Essa Grup Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ercan Çevik; “Sektörde 45. yıl mutluluÄŸumuzu yaÅŸadığımız bu önemli günde geriye dönüp baktığımızda tüm ekibimiz ve tecrübelerimizle birlikte güzel iÅŸlere ve birbirinden anlamlı baÅŸarılara imza attık. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda ticari iliÅŸkilerimizi daha da geliÅŸtirmek ve Essa Grup’u dünya saat sektörüne üreten ve rekabet eden bir Türk firması olarak tanıtmak. 1970 yılında aile ÅŸirketi olarak ilk adımları atılan ÅŸirketimizin sektördeki 45. yılını kutlamanın sevincini yaÅŸadığımız bu özel günde bünyemize kattığımız dünyaca ünlü markası Sergio Tacchini saatlerini, Freelook’un saat ve gözlüklerini ve Santa Barbara Polo & Racquet Club’ın hem saat hem de gözlüklerinin tüm dünya lisans haklarına sahip olduÄŸumuzu sizlere açıklamanın heyecanı içindeyiz. Yeni markalarımızdan aldığımız güç ve saat sektöründe yaÅŸanan büyümeyle 5 yıllık planlarımıza göre hedefimiz dünyaya saat sektöründe Türkiye’nin adını çok daha iyi yerlere getirmek.” dedi.
“Biz akıllı saat deÄŸil saatin akıllısını yaptık”
2016 yılında Uluslararası Basel Fuarı’nda satışa sunulması planlanan Sergio Tacchini markasına ait Akıllı Saat ( Smart Watch) ile sektörde fark yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Ercan Çevik; “Sergio Tacchini’nin QF-S1 ürünüyle geleneksel moda saat ile akıllı (smart) saatleri birleÅŸtirdik. Akıllı saatlerin tüm özelliklerine sahip olan bu saat sadece iki saat ÅŸarjla tam bir ay kullanılabiliyor. Böylelikle zamanın çok daha deÄŸerli olduÄŸu günümüzde sürekli ÅŸarj etme zorunluluÄŸu da ortadan kalkıyor.” dedi.
Lisans anlaÅŸması yapmaya gittik, “Freelook” markasının sahibi olduk
Dünyaca ünlü Freelook markasının lisans haklarını almak için yaklaşık 2014 ekipçe Paris’e gittiklerini belirten Ercan Çevik; “KuruluÅŸumuzdan bu yana hedefimiz bünyemize dahil ettiÄŸimiz yeni markalarımızla büyümek ve adımızı daha büyük kitlelere duyurmak. Bu felsefeden yola çıkarak Freelook markasının lisans haklarını almak için marka yöneticileriyle iletiÅŸime geçtik. Daha sonra ise onlardan markayı satın almamız konusunda bir teklif aldık ve 6 ay süren görüşmelerimiz baÅŸladı. Bu görüşmelerin ardından Freelook’u ESSA Grup bünyesine kattık. Yüzde 90 oranında kadın tüketicilere hitap eden Freelook markası, saat, gözlük, çanta ve tekstili ile ünlü bir marka. Dünyaca ünlü bir diÄŸer marka olan Swarovski ile yaptığı özel anlaÅŸma neticesinde ürünlerinde swarovski taÅŸlarını kullanıyor. AnlaÅŸma neticesinde tüketici saatiyle birlikte Swarovski sertifikasının da sahibi oluyor. Bu sertifika ile tüketicilerde gerçek swarovski taÅŸları konusundaki oluÅŸan yanıltıcı algınında önüne geçmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Essa Grup tecrübeli kadrosuyla büyümeye devam ediyor
Satış sonrası hizmetleri, müşteri odaklı yaklaşımları ve saÄŸladığı garanti süreci sayesinde 45 yıldır daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermeyi ilke edinen Essa Grup, saat sektöründe yaÅŸanan rekabeti geniÅŸ koleksiyonu, marka bilinirliÄŸi, kaliteli ürün kullanımı, uygun fiyat politikası ve modayı yakından takip eden güçlü tasarımlarıyla her geçen gün büyümeye devam ediyor. Adını her geçen gün daha geniÅŸ kitlelere duyuran Essa Grup’un hedefi önümüzdeki yıl tüm dünya ve Türkiye’de 2 milyonun üzerinde saat satmak.
Yeni sezon saat modellerinde sadelik ve zarafet ön planda
Özellikle son yıllarda her sektörde yaÅŸanan rekabet gibi saat sektöründe de güçlü bir rekabet yaÅŸandığının altını çizen Essa Grup Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ercan Çevik; “Geride bıraktığımız 15 yılda Dünya’da olduÄŸu gibi Türkiye’de de saat modellerinin yılın moda tercihlerine göre tasarlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Renk ve model alternatiflerinin oldukça fazla olması, modayı yakından takip ederek hazırlanan saat koleksiyonları Türkiye’yi diÄŸer ülkelere kıyasla bir adım daha ileriye taşıyor. Müşteri portföyümüzü deÄŸerlendirirsek erkeklerin kadınlara oranla saat alımına daha yatkın olduÄŸunu belirtebiliriz. Örnek vermek gerekirse sadece geçtiÄŸimiz yıl yüzde 60 oranında erkek yüzde 40 oranında kadın saati sattık. Erkeklerin saatlere olan ilgisinin nedeninin sadece zamanı takip etmek olmadığını saatlerin kıyafetlerini tamamlayan bir parça olduÄŸunu ve erkeklerin tek aksesuarının saat olduÄŸunu söyleyebiliriz. Essa Grup olarak model ve teknoloji alanında AR-GE çalışmalarımızı İsviçre ve Hong Kong’da dünyaca ünlü tasarımcılarla bir araya gelerek yapıyoruz. 2016 yılının saat modasının hazırlıklarını ise tamamladık. Önümüzdeki yıl kadın saatlerinde mavi, sarı ve toprak tonlarında deri kayışlı saatler ve deÄŸerli taÅŸlarla süslenmiÅŸ altın rengi metal kordonlu saatler öne çıkarken erkek saat koleksiyonunda ise lacivert, toprak tonları ve bordo ağırlıklı büyük kasa kayışlı saatler sezonun favorileri arasında yerini alacak” dedi.ESSA GRUP hakkında: 1970 yılında Muammer Çevik tarafından kurulan aile ÅŸirketi, 1993 yılında yönetimi devralan yeni jenerasyon ile ‘Ercan Saat’ olarak faaliyetlerine devam etti. 2000 yılı itibariyle Essa Grup Dış Tic. Ltd. Åžti. olarak giderek yükselen bir trend yakalayıp, kurumsallaÅŸma süreçlerini tamamlayarak bugün ürün gamında bulunan markalarla sektöre yön veren ÅŸirketlerden biri haline gelmiÅŸtir.Türkiye’de ilk moda saat akımını baÅŸlatan ÅŸirket, Daniel Klein markası ile ÅŸu an hem yurtiçi hem yurtdışı pazarında büyük ilgi görmektedir. Kol saatleri ve gözlükleri ile faaliyet gösteren Daniel Klein markası, Essa Grup güvencesi ve yönetimiyle tam 15 yıldır Türkiye ve 50´ye yakın ülkede distribütörler kanalıyla tüketicilerle buluÅŸmaktadır.
Haberin Kaynağı : Ajanda PR
05.10.2015




